Hobbiton & Maori stad Te Puia

Kia Ora! Oftewel hallo :)

Hoe gaat het met iedereen in Nederland? Hier alles goed en ik heb het nog steeds prima naar mijn zin!! :)

Gister ben ik vanuit Taupo naar Hobbiton gereden. Hobbiton is een 'stadje' waar delen van de Lord of the Rings films zijn opgenomen en ook stukken van de laatste film The Hobbit. Ik kwam daar aan en moest mijn auto parkeren en vervolgens overstappen in een bus waar je natuurlijk voor moest betalen, zoals je bijna alles hier moet betalen! Behalve de natuur, haha. Na ongeveer een minuut of tien in de bus te hebben gezeten, kwamen we aan bij de film set. Super gaaf zag dat eruit! Toen ik de bus uitstapte, voelde ik me meteen een Hobbit, alsof ik zelf in 1 van de films speelde op dat moment, haha! Bij aankomst stonden er heel wat schapen op ons t wachten en die liepen ook gezellig mee naar de eerste Hobbit huizen die we tegen kwamen. Grappig, want zo klein zijn ze allemaal niet! Bij een van de huizen stond de deur open en mocht je naar binnen. Dit was het huis van de Ballings. Het enige huis dat ook daadwerkelijk van binnen gefilmd wordt in de films! De rest van de huizen zien er alleen van buiten super mooi uit! Met speciale filmtechnieken laten ze het lijken alsof Frodo heel klein is en Gandalf heel groot! Na de Hobbit huizen en de groente tuin liepen we door naar de Party Tree. De grote boom die herkenbaar is uit de films, erg mooi met de heuvel en alle huizen op de achtergrond! Daarna door naar een stukje wat ik het meest herkende uit Lord of the Rings, namelijk het meer met daarover een bruggetje en aan de andere kant een pub. In een van de films verstoppen Frodo en Sam zich onder de brug voor de mannen op zwarte paarden! Grappig om dat in het echt te zien en daar rond te lopen. Daarna gingen we naar de pub aan de andere kant van de brug, Green Dragon, als ik het me goed herinner! Daar kregen we een gratis ginger biertje, heerlijk! Maar niet heus... Blegh! Ik houd niet van ginger, gember, maar het was leuk bedoeld, haha! Na het biertje en de pub van binnen gezien te hebben, waren de twee uur alweer voorbij en gingen we weer terug de bus in om vervolgens mijn auto weer in te stappen richting Hamilton.

Leuke stad met daardoor heen een grote rivier. Klein centrum en 1 grote winkelstraat met allemaal gezellige restaurants, bars en winkeltjes. Na een beetje rond gelopen te hebben en langs de rivier te hebben gelopen, ben ik naar een van de restaurants gegaan en heb loempia's en heerlijke rijst met kip, cashew noten en groenten gegeten. Yammie!!! Daarna nog even met mams gepraat en lekker geslapen in een grappig oud hotel waar het plafond drie keer zo hoog was als normaal en mij hotelkamer de kamer van de koningin had kunnen zijn! Hahaha!

Vanmorgen een beetje uitgeslapen en rond 9 uur mijn bed uitgegaan. Nog even rondgelopen in Hamilton, een donut gegeten en een lekkere kop koffie gedronken :) Daarna in de auto gestapt en richting Te Puia gereden, een Maori stad. Om half 1 begon de voorstelling en daarna kreeg ik een rondleiding door het stadje. De voorstelling begon met de hongi waarbij een man uit het publiek werd gehaald en het podium op werd geroepen. De hongi is de manier waarop Maori's elkaar begroeten. Je pakt elkaar vast bij de rechterarm en duwt dan zachtjes twee keer de neuzen tegen elkaar en zegt Kia Ora. Grappig, want bij elke Les Mills opleiding beginnen we ook zo!! De man uit Engeland, David, moest het podium op en moest bij elke Maori de hongi doen daarna ging de voorstelling beginnen. Veel zang en een spel waarbij elke Maori twee stokken vast had. Ze gingen dan in paren van twee of vier overgooien en tegelijkertijd bleven ze zingen en met de stokken op de maat van de muziek tikken. De kunst was natuurlijk om alle stokken van de grond te houden en dit was gelukt.
De show werd afgesloten met de Haka! De vechtersdans van de Maori's, ook dit ken ik van Les Mills waar ze dat vaak doen op het Megakwartaal, maar het is dan wel heel gaaf om het in het 'echt' te zien! Impressive!!

Na de show zijn we met een groepje door het dorp gelopen waar je verschillende huisjes zag en een gebouw waar ze alle 'kleding' aan het weven waren, en ook een gebouw waar ze de 'carving' van alle beelden deden. Gaaf om te zien zeg hoe dat in zijn werk gaat. Eigenlijk hebben ze gewoon een stuk hout en daar beitelen ze dan een figuur uit. Daarna een laagje verf erover en klaar is kees. Ook het Kiwi house nog even bezocht waar ik dan eindelijk de wereldberoemde en bijzondere kiwi vogel heb gezien! Wat een gek beest zeg met een hele grote snavel! Het was donker en je mocht geen foto's of geluid maken, omdat ze heel erg bang zijn, dus helaas nog geen foto van de kiwi! Maar dat komt vast nog wel :)

Toen het hele avontuur voorbij was en ik weer een culturele ervaring rijker was, ben ik richting Waitomo Caves gereden! Onderweg had ik een motel besproken en toen ik daar aan kwam, moest ik zo nodig plassen! Dus ik dacht even snel inchecken en snel naar de wc, maar helaas... De man achter de balie bleef maar vertellen wat er allemaal te doen was en wat ik ECHT moest zien!!! Super aardig natuurlijk, maar ik wilde zo graag eerst naar de wc, hahahaha!! Uiteindelijk naar mijn kamer gebracht en ook daar bleef hij nog een tijdje praten. Gelukkig is hij uiteindelijk toch nog weggegaan!!! Grappig, want je krijgt hier overal waar je komt een flesje melk. Ik heb nog niet uitgevonden wat daar de reden van is?! In ieder geval zit ik hier gezellig in the middle of nowhere, echt in een gehucht, maar ik heb gelukkig gezelschap. Jawel van een schaap, dat al de hele avond tegen me aan het praten is. Ik hoop maar dat is vannacht stil is!!! Morgen ga ik de 'famous' glowworms bekijken hier. Ik ben benieuwd!!

Dikke kus

Kimberley

Reacties 7

Heleen Wals 23-01-2013 10:24

Wat een leuke dag weer! Jaren geleden heb ik hier in Hoorn(!) ook een Maoridans gezien, volgens mij waren het ook echte Maori`s.
Ik weet nog dat het uitsteken van hun tong hier op de lachspieren werkte,wat waarschijnlijk niet de bedoeling was. Nou, op naar het volgende avontuur maar, veel plezier en groetjes, tante Heleen.

Ria Wannee 23-01-2013 11:30

Weer allemaal leuke en interessante dingen gezien en meegemaakt.
Waarom je melk krijgt snap ik ook niet. Maar daar kom je vast wel achter. Haha En dat schaap gaat straks ook wel slapen.
Dikke kus van oma en opa.

Heleen Wals 23-01-2013 12:00

Misschien is de melk voor het schaap. Haha

Mama 23-01-2013 19:41

Wat die tong betreft pas je wel in het geheel, maar dat liet ik je al weten via Facebook haha. Het was weer een hele leuke dag, begrijp ik. Het filmpje van de Maori's doet mij een beetje denken aan de apendans op Bali haha. Leuk ook dat je dingen herkent doordat ze dat bij Les Mills ook doen, echt grappig! Ik ben zo blij dat je je vermaakt (ik had niet anders verwacht), maar het overtreft zelfs mijn verwachtingen. By the way, staat de link naar dit verhaal nog wel op FB, want ik zie hem niet meer. Tussen 12.00 uur en nu heeft er ook niemand meer gereageerd. Effe checken, haha. Groetjes lieverd, ik hoop dat je uiteindelijk nog wel wat geslapen hebt, ondanks dat rottige lawaaierige schaap . Dikke kus

Dads 23-01-2013 22:50

Hoi Kim
Erg leuk wat je allemaal hebt gezien. Schaap ? In je kamer ???? Hahaha
Xxx

henk en lida 24-01-2013 11:52

Hi Kim, leuk hoor al die reisverhalen en zo spannend af en toe; daar is onze reis in Thailand maar saai bij, groeten Henk en Lida.

Mia,Geurt Zweegman 27-01-2013 16:47

Wij zijn ook bij die show geweest,wel grappig,maar echt voor de toeristen! Ik ga weer gauw verder met mijn boek,want het is spannend.doei!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer