Just loving every minute of NZ!!

Kia Ora,


Hoe gaat het met jullie? Eindelijk zit ik in een hotel/motel hoe je het ook wilt noemen waar ze wifi hebben en kan ik mij eerste jaloersmakende verhaal schrijven! Haha. Are you ready?!

Zaterdag 12 januari ben ik rond 8 uur gaan rijden vanuit Auckland. Ongeveer een 3,5 uur durende trip richting het noorden van Nieuw-Zeeland, namelijk Paihia! Nadat ik Auckland uit reed, kwam ik op de snelweg terecht waar ik lekker door kon rijden, totdat mij reis echt begon, dwars door de bergen! Normaal gesproken zij dit de wegen waar ik mijn vader liever laat rijden, haha! Veel te steil en te scherpe bochten, maar hier moet ik het zelf doen! Na ongeveer 100 keer mijn ruitenwisser aangezet te hebben, ben ik er nu aan gewend dat mijn richtingaanwijzer aan de rechterkant zit! Het rijden ging goed al moet je wel blijven focussen op de weg, want je wordt heel snel afgeleid door de prachtige natuur om je heen! Ik ben dan ook bij bijna elk uitzichtpunt gestopt om te kijken en foto's te maken! Af en toe voelde ik me net zo'n Japanner hahaha!

4 uur later ben ik aangekomen in Paihia, een klein toeristisch stadje aan de zee. Super leuk stadje waar veel te beleven valt. Het weer is prachtig en het is super warm! Eenmaal ingecheckt in mij motel, wat je wel ziet in die Amerikaanse films, grappig!! Heb ik mijn rugzak gepakt en ben ik een kijkje gaan nemen in het stadje. Na een lekker portie Fish & Chips ben ik een kayak tour gaan doen. Met een boot werden we over de zee naar de kayaks toegebracht door Taylor & Marc, twee super knappe Nieuw-Zeelandse boys! Inclusief six packa! Hahaha! Op de boot was ook een groep uit Oekraine aanwezig, waarvan een man bij de INg in Oekraine werkt. Hij sprak weinig Engels en moest dan ook erg lachen toen hij zei We are colleagues!!!!!
Ik ging samen met Peter een jongen uit Canada die ook alleen aan het rondreizen was in de kayak en al snel kwamen we bij de waterval. Na wat uitsloven, omdat ze ondertussen wisten dat ik bij een sportschool les gaf, was ik de eerste die het water in sprong en mezelf met zwemvest en al onder de waterval gooide! Wat een kracht heeft dat water zeg! Maar gelukkig was daar Tay met zijn touw, zodat we allemaal aan de achterkant van de waterval konden komen.. Super gave ervaring! Daarna terug in onze kayaks langs de mooie natuur en allemaal rare vogels die op pinguins lijken, maar onder water zwemmen en dan weer verder vliegen hahaha! Eenmaal terug op de boot vroeg Marc of ik zin had om morgen (zondag) dus naar een ander eilandje te gaan. Ofcourse!! Eenmaal terug op het land heb ik heerlijk nog wat gegeten en ben ik daarna terug gegaan naar mijn hotel om vroeg mijn bed in te duiken!

De volgende ochtend was het om 7 uur alweer raak! Vroeg mijn bed uit en op mijn telefoon zag ik een smsje van Marc. Hij moest alsnog werken vandaag dus of we samen konden ontbijten in plaats van een drankje drinken. Ook goed! Nadat ik had uitgecheckt in het hotel ben ik naar een cafe gelopen waar we samen ontbeten hebben. Erg gezellig en erg lekker! Daarna ben ik de auto ingestapt om een lange reis te maken richting Coromandel! De tomtom gaf ruim 5,p,5 uur aan! Onderweg vaak gestopt bij hele mooi uitzicht punten of bovenop bergen! Nog steeds heel veel enge weggetjes! Er staat dat je 100 mag, maar dat red ik niet hoor! Zeker niet als je om de minuut vol in je remmen moet omdat er een bocht aan komt waar je maar met 25 door heen kan! Levensgevaarlijk! Hahaha! En dan zit ik ook nog aan de verkeerde kant, al moet ik zeggen dat ik daar wel al aan gewend ben. Na ongeveer 4 uur rijden dacht ik er bijna te zijn, maar ik werd nog uitgedaagd door een 1,5 uur durende weg langs de kust. Machtig mooi!! Aan de linkerkant was de super blauwe zee en met het zonnetje dat door het raam scheen kon ik nog wel een paar uur doorrijden! Eindelijk aangekomen in Whitianga bij mijn B&B! Super grappig en alleen maar bejaarde mensen, haha! Gezellig hoor :) Potje klaverjassen?! Nadat ik mijn spullen gedumpt had, ben ik richting het strand gelopen en heb daar even gelegen. Daarna ben ik naar een soort van spa gegaan. Allemaal baden van verschillende temperaturen. Afwisselend van 36 - 40 graden! Grappig en heerlijk in het zonnetje! Daarna lekker fried rice met groenten en kip gehaald en weer vroeg gaan slapen!

Vanmorgen vroeg richting Cathedral Cove gereden om daar een wandeling van 1,5 uur te maken in totaal. Na 45 minuten lopen in de bergen, trappetjes op, rotsen af, kwam ik aan bij Cathedral Cove! Wauw!!!! Een gigantisch rots in de vorm van een boog waar je onder door kan lopen. Aan de ene kant strand en aan de andere kant zee! Uiteindelijk kwam de zon een beetje door en moest ik in de hitte terug naar boven.. Pfff afzien! Ik heb mij ochtendgymnastiek ook weer gehad haha! Daarna ben ik de auto in gestapt en in 2,5 uur naar Rotorua gereden . De plaats waar ik nu zit. Het stinkt hier echt naar rotte eieren!! Yuk!! Gelukkig in mij kamer niet zo, maar ook daar ruik je het! Heel veel geisers hier met zwavellucht. Er is hier zoveel te doen! Ik ga straks met een kabelbaan omhoog nasr een heel mooi uitzicht punt, ben benieuwd! Het enige jammere is dat er vandaag en morgen regen voorspelt is in heel Nz! Dus er hangen al aardig wat donkere wolken, maar dat mag de pret niet drukken toch?!

I am in love with the country and the people! Zooo moooi en de mensen zijn allemaal zo aardig! I'm having the best time!!!!

Ik ga vanavond proberen wat foto's te uploaden!

Ps als je kijkt bij mijn reis bovenaan kun je zien wat ik al allemaal gezien heb en hoe ik gereden ben :)

Hoop dat jullie een berichtje achterlaten in mijn gastenboek!

Keep ya posted :)

Kia Kaha!

Dikke kus Kimberley

Reacties 9

angelique 14-01-2013 07:31

Klinkt geweldig ben inderdaad wel een beetje jaloers.
Ben blij dat je voor japanner studerrt kan ik er ook nog wat van zien ;-). xx

Nathalie 14-01-2013 08:33

Wat heerlijk om je verhalen weer te lezen! Je eerste foto's waren prachtig! Hier vriest het elke nacht 7 graden, morgen krijgen we sneeuw, dus je hebt de perfecte weken uitgezocht om naar de zon te gaan!! Veel plezier nog! Xx

Dads 14-01-2013 08:44

Super allemaal ! Ik had daar graag rondgereden voor je

Ria Wannée 14-01-2013 08:57

Dit zijn wel heel veel indrukken. Maar ja, je bent er nog lang niet. Haha
Ik weet eigenlijk niet veel van Nieuw Zeeland, zo leer ik nog wat.
Groetjes en dikke kus terug . Van opa ook.

Roxanna 14-01-2013 10:17

Goeie berichten weer Kim!.. Enne niet te veel af laten leiden door Marc he? haha..

Heleen Wals 14-01-2013 10:44

Klinkt fantastisch allemaal! Ik bewonder je lef hoor.Veel plezier nog en ik ben benieuwd naar je foto`s, Groetjes, tante Heleen.

Mama 14-01-2013 14:30

Je hebt het naar je zin en het klinkt ook allemaal fantastisch, echt geweldig fijn voor je. Ook fijn dat de mensen zo vriendelijk zijn. Lekker door genieten! Xxx

Martina 14-01-2013 17:39

Hoi Kimberley,
Wat een spannende verhalen allemaal het lijkt wel of ik een boek aan het lezen ben haha.
Heel veel plezier maar weer en ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk .
Doei, doei

Mia,Geurt Zweegman 15-01-2013 15:24

Heb net je verslagen gelezen,wat een toestanden op dat vliegveld. Ik herken een boel ,die kust hebben wij ook gereden,mooi he. Je kon ook met een auto over het strand rijdendaar ,of was dat nog noordelijker? Nog veel plezier en rij voorzichtig! dikke kus.doei!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer